Support je favoriete club in stijl

Voetbalfans dragen hun favoriete club op allerlei verschillende manieren een warm hart toe. Ze juichen hun club toe in de tribunes, in de kroeg met een biertje en een portie bitterballen of thuis voor de televisie. Maar ook door de aanschaf van merchandise laten ze hun loyaliteit en passie voor het betreffende team spreken: denk aan een mok, bierglas, sjaal of voetbal waarop het logo van de club is afgebeeld. Wat de laatste tijd steeds populairder lijkt te worden, is het dragen van de teamkleding waarin de grote sterren zelf ook trainen en spelen. Waarom wordt het dragen van voetbalkleding meer en meer een trend?

Comfortabel voetballen

De eerste reden is duidelijk: als je zelf graag voetbalt, kan het erg leuk zijn om te sporten in kleding die bij jouw favoriete club past. Zit je op voetbaltraining of voetbal je in je vrije tijd met vrienden? Dan is het fijn om een comfortabel trainingspak te hebben waarin je lekker een balletje kunt trappen. Trainingspakken zijn standaard gemaakt van een soepele stof en bieden jou alle ruimte en comfort om lekker te rennen en te bewegen. Daarnaast kun je met een clubgebonden trainingspak jouw favoriete team letterlijk bij je dragen. Als je fan bent van de Franse club Paris Saint Germain, laat je met het dragen van een PSG trainingspak meteen zien welke club jij support. Bovendien voel je je automatisch een professional als je dezelfde outfit draagt als die waarin jij jouw idool op het veld ziet schitteren.

Modestatement

Maar de populariteit van voetbalkleding reikt verder dan alleen het voetbalveld: je ziet steeds vaker dat voetbaltenues ook op een meer casual manier worden gedragen en daarmee de status krijgen van vrijetijdskleding. De laatste jaren zijn er al talloze beroemdheden en muzikanten op straat gespot in voetbalshirts. Interessant is dat voetbalkleding hierdoor steeds meer geassocieerd wordt met bepaalde muziekstijlen en een icoon lijkt te worden binnen de straat- en hiphopcultuur. Meer en meer voetbalclubs doen hun best om een sterk internationaal merk te creëren, niet alleen binnen de sportwereld, maar ook binnen de modewereld. Het dragen van voetbalkleding wordt hiermee niet alleen een sportieve uiting, maar ook een modestatement. Kortom, óók als je niet van plan bent een potje voetbal te gaan spelen kun je met een gerust hart je favoriete voetbaloutfit aantrekken: of je het nou doet om je favoriete club te steunen of om er stoer uit te zien.